Tipos Extraliga hokej 2022/23 ▶️ LIVE prenos, tabuľka, výsledky (2024)

Slovenská hokejová Tipos Extraliga patrí medzi tie lepšie hokejové ligy v Európe. V nasledujúcom článku vám prinášame kompletný prehľad o lige, tabuľku, tímy, formát ligy, výsledky, novinky a ďalšie zaujímavé informácie.

SLEDUJTE HOKEJ LIVE ▷

TIPOS Extraliga 2022/2023

Tipos Extraliga 2022/2023 začne novú sezónu 30. poradí 16. septembra 2022 a súťaž vyvrcholí v apríli 2023.

Slovenskú najvyššiu hokejovú ligu Tipos Extraligu naživo môžete sledovať v TV, alebo pohodlne na svojom mobilnom zariadení.

Slovenská hokejová liga prehľad

  • VIZITKA ›
  • TÍMY ›
  • FORMÁT ›
  • LIVE PRENOS ›
  • PLAY-OFF ›
  • HOKEJOVÁ LM ›
  • Sezóna 2021/22 ›

Čo je hokejová Tipos Extraliga?

Hokej Slovensko má niekoľko líg, pričom Tipos Extraliga je najvyššia hokejová súťaž na Slovensku, ktorú organizuje a reguluje Slovenský zväz ľadového hokeja. Na víťaza čaká Hokejová Liga Majstrov v nasledujúcej sezóne.

Aj napriek tomu, že Tipos Extraliga patrí medzi tie menšie súťaže, podľa renomovaných hokejových magazínov je spolu s českou Tipsport extraligou jednou z najlepších hokejových líg na svete.

Tipos Extraliga hokej 2022/23 ▶️ LIVE prenos, tabuľka, výsledky (2) TIPOS EXTRALIGA
KrajinaSlovensko
Rok založenia1993 (30. sezóna)
Úradujúci šampiónHC Slovan Bratislava
Najúspešnejší klubHC Košice
Počet klubov12 (tímy)
Hokejová Liga majstrov1 miesto
Vysielacie práva (SK)RTVS Šport, Sport 1 a 2, Tipsport
Nižšia súťažTipos slovenská hokejová liga
Off. webhockeyslovakia.sk

Tipos extraliga 2022/23 zmeny

Model súťaže Tipsport liga 2022/23 sa v podstate nemení, jedinou zmenou je, že posledný tím extraligy zostupuje priamo nižšej Slovenskej hokejovej ligy a zároveň víťaz SHL postupuje do najvyššej hokejovej ligy.

Termíny play off nebudú plávajúce resp. flexibilné, ale budú s určitosťou fixne stanovené dopredu, aj keby sa niektoré série skončili skôr.

Kto obhajuje titul v hokejovej extralige?

Titul v hokejovej Tipos extralige zo sezóny 2021/2022 obhajuje Slovan Bratislava, ktorý porazil vo finálovej sérii HK Nitra 4:2.

TIP ❱ Ako sledovať Tipos Extraligu naživo ›

Tipos extraliga tímy

V aktuálnom ročníku sa počet tímov na rozdiel od predošlej sezóny nemení a o titul zabojuje 12 tímov. MHK Liptovský Mikuláš uspel v baráži o udržanie v hokejovej extralige proti Žiline a z extraligy nevypadol.

TÍMY TIPOS EXTRALIGY
HC 05 Banská BystricaHK Spišská Nová VesMHK 32 Liptovský Mikuláš
HC 21 PrešovHC KošiceHK Dukla Ingema Michalovce
HK NitraHC Mikron Nové ZámkyHK Poprad
HC Slovan BratislavaHK Dukla TrenčínHKM Zvolen

TIP ❱ Kde sledovať MS v hokeji naživo ›

Hokejová Tipos extraliga formát

Celá súťaž sa delí na dve časti, na tú základnú avyraďovaciu, alebo inak povedané play-off. Základná časť súťaže sa rozdelila na dve fázy, kde v prvej sa stretne každý s každým dokopy 4-krát.

Následne sa v posledných šiestich kolách spraví rozlosovanie tímov podľa geografického kľúča, kde sa proti sebe postavia tímy z jednotlivých regiónov dokopy šesťkrát.

Vzákladnej časti sa zápas nemôže skončiť remízou atak vprípade nerozhodného výsledku nasleduje 5 minútové predĺženie. Ak sa počas neho nerozhodne, nasledujú samostatné nájazdy.

Do vyraďovacej fázy play-off postupuje najlepších desať mužstiev základnej časti. Prvých šesť mužstiev postupuje priamo do štvrťfinále celej súťaže.

Tímy, ktoré sa umiestnili na 7. až 10. mieste hrajú osemfinále play-off na tri víťazné zápasy o ďalšie 2 miestenky v play-off.

Tímy sa rozdeľujú na základe umiestenia v tabuľke. Vo štvrťfinále play-off sa už potom hrá na 4 víťazné zápasy. Tím, ktorý vyhrá celú súťaž získa pohár legendárneho Vladimíra Dzurillu.

Sledujte Tipos extraligu live v TV

Slovenskú Tipos extraligu môžete aj tento rok sledovať live na športovej stanici RTVS Šport live, ktorá s vedením súťaže podpísala zmluvu minimálne do konca aktuálnej sezóny 2021/2022.

Hokejovú Tipos Extraligu si môžete vďaka exkluzívnym prenosom pozrieť aj na staniciach Sport 1 a Sport 2. Diváci sa môžu tešiť na live prenosy z každého kola.

Tipos extraliga live stream

Jedinou možnosťou, ako si vychutnať zápasy slovenských hokejových tímov pomocou online vysielania je cez televíziu TV Tipsport, ktorú prevádzkuje stávková kancelária Tipsport.

Návod ako sledovať extraligu zdarma

Po úspešnej registrácii máte TV Tipsport na 7 dní zadarmo, následne stačí pre obnovenie streamu prestávkovať mesačne minimálne 1,20 €. Za registráciu získavate aj bonus 20 EUR zadarmo na stávky.

  1. Registrujte sav Tipsportea prihláste do účtu
  2. Kliknite na sekciu „LIVE“ a z ponuky športov vyberte „HOKEJ“
  3. Zvoľte zápas, ktorý chcete sledovať a kliknite na „STREAM“

SPUSTIŤ TV TIPSPORT ▷

TIPOS hlavný partner extraligy

Národná lotériová spoločnosť TIPOS je hlavným partnerom slovenskej hokejovej extraligy. Síce neponúka livestream zápasov, ale má vlastné eTipos Casino, kde môžete hrať a zarobiť nejaké peniaze.

Tabuľka Tipos Extraligy 22/23

Pozrite si aktualizovanú tabuľku hokejovej Tipos Extraligy pre sezónu 2022/2023.

Tipos Extraliga 2022/2023 – program, výsledky

Aktuálny program a live výsledky si môžete pozrieť na portáli flashscore.sk. Nájdete tu aktuálny prehľad, program play-off, live výsledky, štatistiky, predzápasové kurzy a mnoho ďalšieho.

Individuálne ocenenia hráčov TL

Okrem tímových ocenení sa vTipsport lige oceňujú aj individuálne schopnosti hráčov. Tieto ocenenia sa zaviedli pomerne nedávno, no ocenili ich hráči aj samotný fanúšikovia.

Zlatá korčula

Táto cena sa udeľuje najužitočnejšiemu hráčovi celej play – off Tipsport ligy. Víťaznú trofej vytvorila návrhárka Mira Podmanická avminulej sezóne ju získal mladý Samuel Buček ztímu HK Nitra.

Zlatá prilba

Zlatá prilba je cenou, ktorá sa udeľuje každý mesiac počas celého trvania sezóny. Jedná sa oocenenie za najkrajší gól mesiaca. Trofej pre hráča taktiež vytvorila návrhárka Mira Podmanická.

Tipos Extraliga play-off 2022/2023

Po základnej časti bude nasledovať vyraďovacia fáza tipos extraliga playoff. Prvých 6 tímov postúpi priamo do štvrťfinále, zvyšné 4 si zahrajú osemfinále na 3 víťazné zápasy. Následne sa hrá klasickým vyraďovacím pavúkom na 4 víťazné zápasy.

Ktoré tímy si zahrajú play off budeme po skončení základnej časti aktualizovať!

Víťazi Tipos Extraligy šampióni

  • 2021/2022 – HC Slovan Bratislava
  • 2020/2021 – HKM Zvolen
  • 2018/2019 – HC Banská Bystrica
  • 2017/2018 – HC Banská Bystrica
  • 2016/2017 – HC Banská Bystrica
  • 2015/2016 – HK Nitra
  • 2014/2015 – HC Košice
  • 2013/2014 – HC Košice
  • 2012/2013 – HKM Zvolen
  • 2011/2012 – HC Slovan Bratislava
  • 2010/2011 – HC Košice
  • 2009/2010 – HC Košice

Päť najúspešnejších víťazov ligy

  1. Slovan Bratislava– 3 titulov
  2. HC Košice – 8 titulov
  3. HK Dukla Trenčín – 3 tituly
  4. HC ´05 iClinic Banská Bystrica – 3 tituly
  5. HKM Zvolen – 3 tituly

Hokejová Liga majstrov

Hokejová Liga majstrov je medzinárodnou európskou súťažou, v ktorej sa medzi sebou stretnú tie najlepšie tímy z niekoľkých európskych hokejových líg. Tento rok pôjde už o 7. ročník tejto súťaže, keďže minulý ročník sa neuskutočnil z dôvodu pandémie koronavírusu.

Počas krátkej histórie tejto súťaže v nej hralo niekoľko slovenských klubov. Trikrát si európsku medzinárodnú súťaž zahrali HC Košice, dvakrát HK Nitra a pred dvoma rokmi po prvýkrát HC´05 iClinic Banská Bystrica.

V tejto sezóne sa hokejovej Ligy Majstrov zúčastní tím HC Slovan Bratislava.

TIP ❱ Ako sledovať hokejovú Ligu Majstrov ›

Zápas Hviezd Tipsport liga – All star game

All Star event je populárnou udalosťou nie len v NHL, ale obľúbili si ho aj domáci fanúšikovia Tipos extraligy. Vôbec prvý ročník tohto projektu sa uskutočnil v roku 1996, kedy proti sebe nastúpil výber hráčov z klubov Východného Slovenska a výber hráčov z klubov zo Západného Slovenska.

V posledných rokoch sa však štruktúra tohto projektu niekoľkokrát menila a minulý rok sa z neho stala medzinárodná udalosť. Vytvoril sa totiž All Star CUP, kde sa proti sebe postavili výbery zo Slovenskej, Rakúskej, Nemeckej a Českej ligy.

Prvý ročník tohto pohára sa odohral v Bratislave. All Star CUP nakoniec vyhral výber hráčov z Tipsport ligy. Počas celého tohto pohára bol pre fanúšikov pripravený aj pestrý sprievodný program vo forme koncertov či iných zábavných aktivít spojených s hokejom.

Winter Classic Tipsport Ligy

Winter Classic, alebo inak povedané hokejový zápas pod holým nebom, je ďalším z projektov NHL, ktorý sa rozhodli predstavitelia Tipsport ligy priniesť aj na Slovensko. V týchto zápasoch pod holým nebom proti sebe nastupujú dva tímy zo súťaže.

Posledné dva ročníky sa konali v Banskej Bystrici začiatkom februára. Miesto a dátum tohtoročného Winter Classic zatiaľ nepoznáme, no je veľký predpoklad, že sa toto atraktívne podujatie opäť vráti do Bystrice.

Tipos Extraliga 2021/2022

Majstrom Slovenska sa v Tipos Extralige 2021/2022 stal Slovan Bratislava, ktorý vo finále porazil HK Nitra 4:2 na zápasy. Slovanisti sa tak stali s deviatimi titulmi najúspešnejším slovenským hokejovým tímom.

TIPOS EXTRALIGA – PLAY OFF
FINÁLE
Nitra –Slovan BA2:4
SEMIFINÁLE
Slovan BA*– Košice4:3
Zvolen –Nitra*2:4
ŠTVRŤFINÁLE
*Slovan BA– Prešov4:0
Michalovce –Košice*2:4
*Zvolen– Banská Bystrica4:1
*Nitra– Poprad4:3
OSEMFINÁLE
*Banská Bystrica– Trenčín3:1
Spišská Nová Ves –Prešov*0:3

Tipos Extraliga 2020/2021

Majstrovský titul v sezóne 2020/2021 získali hokejisti Zvolena, ktorý vo finálovej sérii zdolali hráčov Popradu celkovo 4:1 na zápasy. Zvolenčania získali celkovo svoj tretí majstrovský titul v histórii klubu.

VIDEO: Zostrihy finále Zvolen – Poprad

Tipos Extraliga 2020/2021 Play-off

Víťazom základnej časti Tipos Extraligy sa stali hokejisti Zvolena. Play – off časť celej extraligy začala 24. marca 2021. V nadstavbovej časti Tipos Extraligy sa mužstvá rozdelili do dvoch skupín, kde prvých šesť mužstiev postúpilo rovno do štvrťfinále súťaže.

Tímy, ktoré skončili na siedmom až desiatom mieste si zahrali medzi sebou osemfinále na tri víťazné zápasy.

Tímy, ktoré postúpili do štvrťfinále play-off Tipos Extraligy

  • Zvolen
  • Michalovce
  • Poprad
  • Slovan Bratislava
  • Nitra
  • Detva

Kluby ktoré postúpili do osemfinále play-off Tipos Extraligy

  • Dukla Trenčín
  • Košice
  • Nové Zámky
  • Banská Bystrica

Pozrite si vyraďovaciu fázu play-off 2020/2021 a výsledky jednotlivých serií.

TIPOS EXTRALIGA PLAY-OFF 2021
FINÁLE
od 29.4.Zvolen – Poprad4:1
SEMIFINÁLE
od 13.4.Slovan Bratislava – Zvolen1:4
od 15.4.Poprad – Michalovce4:2
ŠTVRŤFINÁLE
od 31.3.Zvolen – Nové Zámky4:0
od 31.3.Michalovce – Dukla Trenčín4:2
od 31.3.Slovan Bratislava – Nitra4:1
od 31.3.Poprad – Detva4:0
OSEMFINÁLE
od 24.3.Dukla Trenčín – Banská Bystrica3:1
od 24.3.Košice – Nové Zámky1:3

Zdroj: tipsport.sk, huste.sk, wikipedia.com, hokej.sk, etipos.sk

Zdieľaní

Tipos Extraliga hokej 2022/23 ▶️ LIVE prenos, tabuľka, výsledky (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6043

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.